dinsdag 16 december 2008

Babylijkje (s)

ENSCHEDE – Er is afgelopen maandag een babylijkje aangetroffen in Enschede. Het lijkje lag naast een garagebox aan de Haaksbergerstraat, ter hoogte van de B.W. ter Kuilestraat. De politie heeft 18 man op de zaak gezet. Een buurtonderzoek is in gang gezet.
Het babylijkje is voor sectie overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. Meer informatie wil de politie op dit moment niet vrijgeven.

ENSCHEDE - De politie heeft donderdag bekend gemaakt dat het maandag gevonden babylijkje op het moment van de vondst al in verre staat van ontbinding verkeerde. Het gaat om een jongetje. Dat concludeerde het Nederlands Forensisch Instituut na onderzoek. De verre staat van ontbinding maakte het lastig om te zeggen hoe lang het jongetje al dood is en om zijn leeftijd in te schatten.

ENSCHEDE - Het baby'tje dat maandag dood in Enschede is gevonden, heeft geleefd. Hoe lang het jongetje heeft geademd, is onbekend. De politie Twente wil niet verder op de zaak ingaan.
Burgemeester Den Oudsten van Enschede zal het kindje komende week aanmelden bij de Burgerlijke Stand. Het jongetje krijgt dan ook een naam. Welke wordt gekozen, wordt nog niet bekendgemaakt. ,,Dat zullen wij met gevoel voor de omstandigheden doen,'' zei Den Oudsten gisteravond.
Het babylijkje wordt in opdracht van de burgemeester begraven, nadat het is vrijgegeven door het Nederlands Forensisch Instituut. Deze doet momenteel nog onderzoek naar onder meer de leeftijd en de doodsoorzaak.
Het regelen van de begrafenis door de gemeente is een wettelijke verplichting. ,,Die geldt als een onbekend persoon in de gemeente levenloos is aangetroffen,'' licht Den Oudsten toe. Komende week worden over de formaliteiten nadere mededelingen gedaan.

De gemeente Enschede zal aangifte doen van de geboorte bij de burgerlijke stand. Dan krijgt hij een naam en kan het lichaampje, na het vrijgeven door justitie, worden begraven.


ENSCHEDE - De politie Twente heeft woensdagavond in Enschede een tweede babylijkje gevonden. De vondst is gedaan op aanwijzing van de vrouw, die als vermoedelijke biologische moeder van het eerste dode kindje wordt gezien. Dat baby'tje werd maandag 1 december dood gevonden bij een garagebox aan de Haaksbergerstraat. Het betreft geen tweeling.
Een familieverband tussen het eerste en tweede baby'tje ligt voor de hand, maar dat wil de politie niet bevestigen. Uit betrouwbare bron blijkt dat mogelijk meer personen bij de dood van de kindjes zijn betrokken. Ook daar wil de politie niet op ingaan. De vindplaats van het tweede baby'tje wordt niet onthuld.

Burgemeester Den Oudsten van Enschede is geschokt over de gruwelijke zaak die zich binnen zijn gemeente afspeelt. Hij sprak gisteravond met inwoners van Enschede die op de een of andere manier bij de zaak betrokken zijn geraakt, bijvoorbeeld als buren.De verdachte is een 23-jarige Enschedese studente die regelmatig van adres wisselde. Daarom is de afgelopen dagen door de politie ook op meer plekken in diverse wijken naar sporen gezocht.Onder meer rukte de politie uit naar de Marconistraat in de wijk Velve-Lindenhof, waar de vrouw heeft gewoond. Buurvrouw Stien Bartelds zag hoe een tiental agenten druk doende was in de tuin van het huis. Daarbij werd ondermeer gebruik gemaakt van speurhonden. De woning werd volgens de buurvrouw bewoond door twee studentes. Overigens is het tweede babylijkje niet hier gevonden, maar elders in de stad.De vermoedelijke moeder van het eerstgevonden kindje werd afgelopen maandag gearresteerd. Hoe de politie de vrouw op het spoor is gekomen, wil ze niet zeggen. De eerste baby, een jongetje, heeft zeker geleefd en is vermoedelijk om het leven gebracht. Het lichaampje van het tweede kindje is gevonden in een tas.Om het verloren gaan van sporen te voorkomen, is de tas niet geopend, maar is er een röntgenscan van gemaakt. Daaruit is komen vast te staan dat er een babylijfje in zat.

ALMELO/ENSCHEDE Het DNA van het eerste babylijkje dat onlangs in Enschede werd gevonden, komt overeen met dat van de verdachte moeder, de 23-jarige Marike H. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) op basis van onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).
Zie ook:
In de loop van volgende week moet duidelijk worden of dit ook geldt voor het tweede lichaampje. Het NFI denkt woensdag een DNA-onderzoek en de sectie te hebben afgerond. Sectie op de eerste baby wees uit dat het om een jongetje ging dat heeft geleefd. Het OM gaat ervan uit dat Marike H. ook de moeder is van het tweede kind, omdat zij de plaats kon aanwijzen waar het lag.


Dit zijn alle advertenties die er tot nu toe over de lijkjes en hun moeder in de kranten staat.
Tegenwoordig komt alles dichterbij vind ik eerder hoorde je deze dingen in andere landen of in het westen van het land.
maar, nu ook hier in Enschede.
Ik denk zelf dat er een heel erg drama gaande moet zijn wat je ook van de meeste mensen hoort als je het er over hebt.
Wel vind ik het heel erg dat een mens zoiets kan doen.
Wat vinden jullie hier van??
Hoe denken jullie erover?

Geen opmerkingen: